Γρηγορότερο άνοιγμα των Windows δείτε πως.....
Rate this item
(0 votes)
Γρηγορότερο άνοιγμα των Windows               δείτε πως.....

Γρηγορότερο άνοιγμα των Windows δείτε πως.....

Πως να απενεργοποιήσετε προγράμματα κατα την έναρξη των Windows

 


 
Όσα περισσότερα προγράμματα εγκαθίσταται, τόσο περισσότερος χρόνος απαιτείται για την εκκίνηση των Windows. Πολλά προγράμματα προσθέτονται στη λίστα των προγραμμάτων που ξεκινούν κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας. Πως όμως μπορείτε να μειώσετε αυτή την λίστα;

Απενεργοποίηση των προγραμμάτων εκκίνησης στα Windows

Για ορισμένα προγράμματα, είναι απαραίτητη η έναρξη τους με την εκκίνηση με τα Windows, όπως το antivirus και το firewall. Ωστόσο, τα περισσότερα προγράμματα που βρίσκονται στην λίστα της εκκίνησης είναι απλά σπατάλη πόρων και επιμήκυνση του χρόνου εκκίνησης. Υπάρχει ένα εργαλείο που εγκαθίσταται με τα Windows, που ονομάζεται MSConfig, και σας επιτρέπει να δείτε γρήγορα και εύκολα τι εκτελείται κατά την εκκίνηση και να απενεργοποιήστε τα προγράμματα που επιθυμείται. Αυτό το εργαλείο είναι διαθέσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απενεργοποίηση των προγραμμάτων εκκίνησης στα Windows 7, XP και Vista.
Για να εκτελέσετε το MSConfig, ανοίξτε το μενού "Έναρξη" και πληκτρολογήστε "msconfig.exe" (χωρίς τα εισαγωγικά) στο πλαίσιο αναζήτησης. Καθώς πληκτρολογείτε, θα εμφανίζονται αποτελέσματα. Όταν δείτε "msconfig.exe", κάντε κλικ σε αυτό ή πατήστε το πλήκτρο Enter.
 
Κάντε κλικ στην καρτέλα Startup στο κύριο παράθυρο ρυθμίσεων των παραμέτρων του συστήματος. Εμφανίζεται μια λίστα όλων των προγραμμάτων εκκίνησης με ένα πλαίσιο ελέγχου δίπλα σε κάθε ένα. Για να αποτρέψετε την εκκίνηση ενός προγράμματος με Windows ένα πρόγραμμα, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα από το επιθυμητό πρόγραμμα, έτσι ώστε να μην υπάρχει σημάδι επιλογής στο πλαίσιο. Αφού κάνετε τις επιλογές σας, κάντε κλικ στο κουμπί OK.
 
Ένα παράθυρο διαλόγου εμφανίζετε και σας ειδοποιεί ότι ίσως χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας για αποθηκευτούν οι αλλάγες. Κάντε κλικ στο κουμπί επανεκκίνηση. Εάν είναι δεν επιθυμείτε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στην εντολή Έξοδος χωρίς επανεκκίνηση.